marți, 27 noiembrie 2012

ŞASE ADEVĂRURI DESPRE TIMP

Recent am primit pe e- mail, de la site- ul http://www.simpletruths.com/ câteva rânduri despre timp. Şi pentru că m- au pus pe gânduri, le- am postat şi aici
Primul: Nimeni nu poate gestiona timpul. Dar poți gestiona acele lucruri care ocupă timpul.
Al doilea: Timpul este scump. Ca o curiozitate, de fapt, 80 la sută dintr- o zi este cheltuit pe acele lucruri sau acele persoane care ne aduc doar două procente din rezultatele noastre.
Al treilea: Timpul este perisabil. El nu poate fi salvat pentru o utilizare ulterioară.
Al patrulea: Timpul este măsurabil. Toată lumea are aceeași cantitate de timp ... cerşetor sau rege. Aceasta nu presupune  cât de mult timp ai, ci cât de mult, din timp, chiar îl utilizezi.
Al cincilea: Timpul este de neînlocuit. Noi nu putem aduce timpul înapoi, odată ce a dispărut.
Al șaselea: Timpul este o prioritate. Ai timp suficient pentru orice în lumea asta, atâta timp cât acesta ocupă destul loc printre prioritățile tale.

Pentru achiziţionarea unor lecturi motivaţionale, puteţi accesa link- ul: http://world.simpletruths.com/view-all-gift-books-c86.aspx 
 

luni, 26 noiembrie 2012

MOȘTENIREA TRECUTULUI

Vorbeam cu cineva, deunăzi, imobilizat la pat. Și se întreba către Dumnezeu cu ce a greșit, că nu a făcut rău, în viața sa, vreunei persoane. 
Există situații când omul nu prea mai are multe alternative pentru a duce o viață normală (deoarece au apărut probleme încă de la naștere, fie, la un moment dat, pe parcursul vieții).
Explicația nu rezidă în faptul că omul a făcut rău vreunei persoane, ci trebuie să fim realiști și să observăm că mai degrabă este crucea pe care o duce fiecare cu sine, pe parcursul vieții. Ce înseamnă acest lucru? Greșelile pe care le- au făcut părinții, bunicii, străbunicii și strămoșii noștri, au repercursiuni pe care le resimțim și noi (uneori mai diluate, alteori, mai pregnante). Alteori, apar modificări genetice în urma unor catastrofe naturale sau create chiar de oameni. Ce mai putem face în astfel de situații? Putem apela la prevenție, putem minimaliza efectele sau putem avea mai multă grijă de noi.

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

SIMTE- TE BINE ÎN PIELEA TA!

Pe lângă cunoașterea propriilor calități și defecte, se mai recomandă și acceptarea acestora. ,,Cunoscându-și  limitele și posibilitățile, individul nu-și va asuma sarcini ce îl depășesc, cruțându- și în acest mod amărăciunea insucceselor.
         Cunoașterea de sine, săvârșită imparțial, cu sinceritate, fără iluzie de sine, fără orgoliu sau falsă modestie, cu înlăturarea minciunilor interioare, este o răsfrângere firească, naturală, a omului asupra lui însuși (...) Cei obsedați de perfecțiune au, în ansamblu, un randament scăzut, starea de sănătate tulburată, autocontrolul slăbit, sunt vulnerabili la agenți psihici traumatizanți, depresie, adesea au trac, și de obicei, sunt în societate timizi. ” 

sâmbătă, 27 octombrie 2012

AUTODIDACTUL

Cum se numeşte persoana care reuşeşte, de una singură, să înveţe ceva nou? Aţi ghicit! Se numeşte autodidact. Prin ce se caracterizează acest tip de persoană? Este foarte curioasă, doreşte să cunoască din cât mai multe domenii şi cât mai multe informaţii, privitor la un anumit subiect. Are o voinţă internă, se bucură pentru micile sale victorii (de exemplu, atunci când reuşeşte să rezolve o problemă din culegere, obţinând rezultatul de la sfârşitul cărţii, fără ajutorul nimănui). Singura satisfacţie o are în momentul când îi reuşeşte ceea ce a iniţiat sau când şi- a rezolvat problemele cu ajutorul propriilor resurse (intelectuale, financiare, emoţionale şi de orice altă natură), pe care le are la îndemână la momentul respectiv. 
O mare grijă trebuie avut, căci de la propria satisfacţie şi până la acea laudă de sine (spre care apucă unii), nu e decât un pas ..., iar acea persoană poate cădea în prăpastie. Şi când îl ia pe om valul îngâmfării, viaţa are grijă să îi aplice, pe dată, o corecţie. Omul e bine să mai fie şi modest, adică să lase pe cei din jurul său să îi vadă reuşitele şi calităţile.

vineri, 26 octombrie 2012

AUTOCONTROLUL

Ce este autocontrolul? Posibilitatea omului de a alege să se comporte într- un anumit mod. Putem spune că este vorba de acel liber arbitru, dat de Dumnezeu. Există şi o expresie, vis a vis de această opţiune a omului: ,,Ai grijă ce îţi doreşti, căci s- ar putea chiar să ţi se întâmple." Autocontrolul presupune a alege în cunoştinţă de cauză. Aceasta însă nu înseamnă a fi nişte roboţi, ci a fi mai cumpătaţi în reacţiile noastre şi a putea să evităm să ne lăsăm copleşiţi de emoţii. 
Vă recomand şi o carte: ,,Autocontrolul", scrisă de Cristian Ţurcanu. Este o carte subţirică, concentrată în informaţie şi cu exerciţii de pus în practică.

marți, 9 octombrie 2012

INVITAŢIE LA AUTOCUNOAŞTERE

,,Oracolul din Delfi, cel mai important templu al Greciei antice, îi întâmpina pe toţi cei ce căutau înţelepciune cu un mesaj scurt scris pe frontispiciu: „gnōthi seauton”, care se traduce prin sfatul „cunoaşte-te pe tine însuţi!”." http://www.descopera.ro/stiinta/9346706-din-secretele-creierului-uman-cele-doua-mecanisme-care-ne-controleaza-viata